Indo Rockers
Welcome to Indo Rockers forum!

Please Login to view the full version of the forum
or click on Register if you haven't already!
it will only take 1-2 mins and remove ads.

Thank you :)




Problem Logging in?

[ We Are One ]


You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Chronological Shuffling Line on Tue 26 Jul 2011, 18:16

treize13

avatar
Admin
Admin
There has been a lot of talk and debate about "Styles" and whatnot.

Anyway here's how this styles thing came on about. This is a Chronological shuffling line, not a styles explanation.

Original Melbourne Shuffle - This consisted of the T step + Weird and cool leg movements as well as a wide Variety of arm movements and cap tricks.

Next came the Classification of Hardstyling which was "stylized" by shufflers that liked to shuffle HARD. Mostly the runningman mixed in with the shuffle but the movements were hard and solid. E.g WeDanceHard

The 07 Generation of kids became aware of the melbourne shuffle and then seemingly took the easiest part of the dance which was the runningman and proceeded to slam a couple of mainstream hardstyle tracks which became popular and then spammed the move picking up as they went off.

The malaysians which went over to melbounre to study took the shuffle back home with them after experiencing the rave scene with practically only 2 notable people who actually did the shuffle without hardstyling. Even WeDanceHard Had a dedication to this "sick shuffler" Azmer which marked him as Lens first shuffling idol.
Dedication to Azmer by Len of WeDanceHard - http://www.youtube.com/watch?v​=kuJojp-u1ZE

Azmer -

May 12, 2006

Ganjaguru from the Bass Agents -
May 14, 2006 Uploaded

The other 99% who enjoyed the harder version of shuffling then developed their own way of hardstyle which then was done by Hardstyle republic who were the first people to truly start the trend in malaysia beginning Mid - Late 06.
Notable names are Speedodevo and Apekwhuut who truly brought in the introduction to names like softstyling as opposed to hardstyling. Come the advent of Hardstyle Republic (HR) and their way of doing hardstyle soon brought the world of shuffling to know of many new and different moves. Since the malaysians hardstyled differently compared to the ravers in melbourne they dubbed it Malaysian aka MAS Style to so called keep it different.

*Fun Fact* The Side glide now done by every other MAS shuffler originally popularized by Apekwhuut in:


People Like THF Ochibi practically the most popular shuffler in the world came about from watching Speedodevo and emulating him until his own way of shuffling became unique.

I don't know how this electro Shuffle Came about but i can't comment so i shall leave it out.

So now we have a scene where essentially The melbourne ravers shuffled and hardstyled, the malaysians took the hardstyle and tweaked it a little bit/a fair bit and called it MAS Style.
The Brazilians, Russians and *insert any other country name* took this "New Hardstyling" aka MAS Style and incorporated it into other dances and finally we have where the shuffle is today.

MAS Style because of its amazingly aesthetic nature quickly became more popular than other ways and types of Shuffling.
The original melbourne shuffle became less popular as more people cared about the pure aesthetic of the dance and not the dance it self. This is also known as.....following mainstream.

A perfect example of this is the Cali-Style which is to put it in a form many of you can understand, Copying simply the length of the MAS styled runningman without the basic aesthetic with a measure of bounce and a slightly hunched back in many cases. The cali style is an attempt to copy the aesthetics of the MAS style without actually putting in any work which is why its actually looks really daft and strange. Every good shuffler has taken time to devote to the dance and therefore has become good.

Summary Version:
Hardstyling came out The Melbourne Shuffle
Mas Style Ripped from Hardstyling
Cali shuffle Ripped from MAS Style
Electro = *Please insert Information*

Hardstyling still exists in many forms, it now simply has more than 1 name. Newschooling( 07 era), MAS Styling etc.

******************************​******************************​******************************​*************
The crux of this was to give everyone an overview and history of the styles and how they came to be. Now however i would like to mention that the melbourne shuffle is a rave dance and at raves, people dance however they see fit. These styles and classifications only act as barriers for a persons expression. It has been said time and time again: This is still the Melbourne Shuffle.

Some people like to runningman more, some people like to T-Step more, some people like to throw their hands in the air like they just don't care .Its not your problem. This is mainstream and over-popularization at work.

Someone said "O then lets not classify music into hardstyle trance and hip hop lets just call it music"

I would like to say to you: The Melbourne Shuffle from the start has been a dance about expression just like every dance. Different music, same dance. Its not like i headspin in the middle of your ballet class and call that ballet as well. Dances evolve and change.If you want to classify them just go ahead but always keep in mind no matter what style this is....the dance will always be the Melbourne Shuffle.

With Much Love and Respect,

SDF//Xero


_________________


This is my own world, I just wanna hear the music.
I think the whole system fucking sucks.
Everybody's working their fucking ass off during the week,
getting totally fucking stressed out
So what's wrong, and what's right?
I live for the weekend, I live for hard styles, I live for hardstyle baby!

2 Re: Chronological Shuffling Line on Tue 26 Jul 2011, 18:25

panky7

avatar
Admin
Admin
translate version by me:

akhir2 ini sudah cukup banyak pertanyaan dan perdebatan tentang 'shuffle styles'
ini adalah sedikit penjelasan tentang topik di atas. akan dibahas mengenai 'chronological shuffling line' atau urutan waktu kapan terciptanya suatu 'style' bukan tentang penjelasan 'style' itu sendiri.

original melbourne shuffle (oldschool)
perpaduan dari T step + Weird and cool leg movements yg disertai dengan variasi gerakan tangan dan trik topi.

setelah itu muncul klasifikasi dari 'hardstyling' yg diciptakan oleh shuffler yg menyukai HARD shuffle (baik lagu maupun gerakan). kebanyakan berupa Runningman dicampur dengan shuffle tapi dengan gerakan yg lebih hard dan solid. cthnya WeDanceHard crew.

shuffler generasi taun 2007 mulai mengenal melbourne shuffle lalu mereka mengambil basic move termudah yaitu Runningman dan mulai menciptakan mainstream hardstyle tracks yg cukup populer dan menggunakan Runningman sebagai gerakan khasnya. biasanya disebut juga sebagai 'newschool'

MAS
org2 malaysia yg pergi mencari ilmu di melbourne, membawa pulang shuffle setelah mereka mengikuti rave scene dan mempelajari shuffle sebelum terciptanya hardstyle. ada 2 shuffler malaysia yg dipercaya sebagai pelopor shuffle scene di malaysia, yaitu Azmer dan Ganjaguru (bassagent). bahkan Len (WeDanceHard) mengidolakan Azmer sebagai inspirasinya.

setelah shuffle diperkenalkan di malaysia oleh mereka berdua, maka banyak pengikutnya yg mulai mengembangkan 'hardstyle' yg dipopulerkan oleh grup 'Hardstyle Republic' pada akhir 2006. Speedodevo dan Apekwhuut adalah 2 org yg membentuk HR sekaligus memperkenalkan 'hardstyle shuffle' dengan ciri khas mereka sendiri. video2 mereka cukup diminati sehingga terkenal di negara lain dan sejak saat itu org2 malaysia mulai menamakan shuffle style mereka sebagai 'MAS style' untuk membedakan dengan 'melbourne shuffle'

shuffler seperti THF Ochibi, salah 1 shuffler terkenal dr malaysia, adalah generasi yg muncul setelah melihat Speedodevo dan mulai menciptakan gaya uniknya sendiri.

brazil, russia, jerman dan negara2 lain mengambil 'MAS style' sebagai new hardstyling dan sedikit menggabungkan dengan ciri khas mereka masing sehingga tercipta lah style2 seperti sekarang ini.

MAS style cepat terkenal karena berbeda dengan style lainnya dan cukup 'keren' untuk dilihat orang awam. pada tahap ini original melb shuffle jadi kurang populer karena shufflers lebih mementingkan unsur 'keren' daripada dance itu sendiri. kondisi ini dapat disebut sebagai 'ngikutin trend'

contoh paling mendekati adalah 'cali style' yg dapat dengan mudah dilihat bahwa mereka yg menggunakan cali style meng-copy MAS runningman tanpa memperhatikan unsur2 lain seperti t-step, swithcing, dll. sehingga cali style tampak aneh.

Kesimpulannya
melbourne shuffle > hardstyle > MAS > Cali

inti dari pembahasan ini adalah untuk memberikan pandangan dan pemahaman sejarah shuffle dan bagaimana bisa jadi seperti sekarang. melbourne shuffle adalah rave dance dan di sana orang2 dance sesuka mereka untuk menikmati musik. style dan klasifikasi ini hanyalah berperan sebagai jurang pembatas untuk orang2 mengekspresikan dirinya. sudah sering dikatakan berulang kali bahwa: ini tetap melbourne shuffle apapun style dan sebutannya.

melbourne shuffle dari awal adalah dance untuk berekspresi, sama seperti seperti dance2 yg lain. silahkan saja klo ada yg mau mengklasifikasi style2 tersebut, tapi harap selalu diingat apapun gayanya ini tetap MELBOURNE SHUFFLE.

SDF//XERO



Last edited by panky7 on Fri 02 Dec 2011, 13:33; edited 1 time in total

http://www.facebook.com/dims7

3 Re: Chronological Shuffling Line on Tue 26 Jul 2011, 18:36

supernoob

avatar
Rocker
Rocker
Google trans, walau dijamin terjemahan kacau
BTW naiz info kk

4 Re: Chronological Shuffling Line on Tue 26 Jul 2011, 19:10

SymphoniCrical

avatar
Hard Rocker
Hard Rocker
I LOVE MELBOURNE SHUFFLE . keren tuh video videonya !

toloong dong kk di translate biar ane ngerti hehe :>

http://soundcloud.com/dj-fahmi-ramadhan

5 Re: Chronological Shuffling Line on Tue 26 Jul 2011, 19:33

fijea

avatar
Admin
Admin
for fast response, google is your best friend - http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=id&u=http%3A%2F%2Fwww.indorockers.com%2Ft242-chronological-shuffling-line


_________________

http://www.fijea.com

6 Re: Chronological Shuffling Line on Wed 27 Jul 2011, 00:26

Kepala.Hansip

avatar
Moderator
Moderator
thx vin.. gw baru tau hehehe

itu juga dari xero ya?
keep share ia

7 Re: Chronological Shuffling Line on Wed 16 Nov 2011, 08:06

Rand-

avatar
Rocker
Rocker
tq postnya kk ... post yang berguna nih buat nambah wawasan :thumbup:

http://fotocute.com

8 Re: Chronological Shuffling Line on Sun 12 Feb 2012, 15:44

le shuffler

avatar
Member
Member
baru tau shuffle ada banyak stylenya

9 Re: Chronological Shuffling Line on Mon 02 Jul 2012, 02:42

-Chakz-

avatar
Hard Rocker
Hard Rocker
weew... ini dia yang gw carii...
sejarah melbourne shuffle... yuhuuu :D

http://www.facebook.com/cakraadinegara

10 Re: Chronological Shuffling Line on Sun 29 Jul 2012, 17:12

Guest

avatar
Guest
LEGEND :clap:

11 Re: Chronological Shuffling Line on Wed 12 Sep 2012, 19:44

haris.cmpointblank

avatar
Rocker
Rocker
sallam kenal. xD
dari palembang shuffle army (P.S.A)

kalau mau liburan ke palembang, sempati shuffle bareng kami ya.

message aja di email. :thumbup:

12 Re: Chronological Shuffling Line on Wed 12 Sep 2012, 20:30

VinkA

avatar
Moderator
Moderator
haris.cmpointblank wrote:sallam kenal. xD
dari palembang shuffle army (P.S.A)

kalau mau liburan ke palembang, sempati shuffle bareng kami ya.

message aja di email. :thumbup:

Warn: [Junk] kalo mau Copy-paste greeting jgn sampe keluar dari topic ( the crews) :!: :!: Stay on the topic :!:

http://www.indorockers.com

13 Re: Chronological Shuffling Line on Fri 26 Oct 2012, 19:23

Ryzen

avatar
Rocker
Rocker
:thumbup:

http://youtube.com/Ryzenshuffle

14 Re: Chronological Shuffling Line on Fri 26 Oct 2012, 21:37

aditrigunawan

avatar
Hard Rocker
Hard Rocker
MAS style sama ya.. dengan Malaysian Shuffle

15 Re: Chronological Shuffling Line on Fri 26 Oct 2012, 21:53

GhazyFawwaz

avatar
Co-Moderator
Co-Moderator
aditrigunawan wrote:MAS style sama ya.. dengan Malaysian Shuffle
MAS kan emang kepanjangan dari Malaysian.

http://forum.indorockers.com/t946-ghafz-rave-gear-phat-pant-susp

16 Re: Chronological Shuffling Line on Sun 16 Dec 2012, 01:15

Tamu

avatar
Guest
thanks postingnya

17 Re: Chronological Shuffling Line on Sun 16 Dec 2012, 03:43

HardblitZ

avatar
Moderator
Moderator
M.Taufik Qurrahman wrote:thanks postingnya

nah bro ga rugi kan main" di forum IR, ajak" tmnnya yg lain ya biar rame :)


_________________

Rave with culture ;)



18 Re: Chronological Shuffling Line on Mon 17 Dec 2012, 20:25

Tamu

avatar
Guest
HardblitZ wrote:
M.Taufik Qurrahman wrote:thanks postingnya

nah bro ga rugi kan main" di forum IR, ajak" tmnnya yg lain ya biar rame :)

oke bro,banyak betul sini ilmu tentang shuffle :D

19 Re: Chronological Shuffling Line on Tue 15 Jan 2013, 05:31

HardblitZ

avatar
Moderator
Moderator
Tamu wrote:
HardblitZ wrote:
M.Taufik Qurrahman wrote:thanks postingnya

nah bro ga rugi kan main" di forum IR, ajak" tmnnya yg lain ya biar rame :)

oke bro,banyak betul sini ilmu tentang shuffle :D

jgn lupa registrasi bro :>


_________________

Rave with culture ;)



20 Re: Chronological Shuffling Line on Thu 07 Feb 2013, 10:24

nickrahman

avatar
Member
Member
mencoba untuk mengerti :phew:

21 Re: Chronological Shuffling Line on Fri 08 Feb 2013, 00:38

HardblitZ

avatar
Moderator
Moderator
nickrahman wrote:mencoba untuk mengerti :phew:

bisa dimengerti kok bro, ada translate indonya bro by panky7 :)


_________________

Rave with culture ;)



22 Re: Chronological Shuffling Line on Tue 26 Mar 2013, 13:32

rihat

avatar
Rocker
Rocker
kece kece


biar udah ribuan kali gue baca


tetep ajah ga bosen gue sama ni post !

http://www.nahltahir.blogspot.com

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

 

Free forum | © PunBB | Free forum support | Report an abuse | Free forum